28 d’octubre, 2008

Imatges i clip art gratuïts

L'altre dia, en el crèdit variable de Revista, mentre preparàvem un article i els entreteniments, em vaig adonar que hi ha molts alumnes que no saben que les imatges que "corren" per internet tenen propietari.
Em van explicar que quan els interessava una imatge anaven a Google i buscaven imatges adequades a les seves necessitats, i quan les trobaven -sense cap mena de problema- se les descarregaven o les utilitzaven en els seus treballs o en els seus fotologs. Vaig descobrir que no en tenien ni idea de la "propietat intel·lectual" i del copyrigt.
Doncs bé, sí que és veritat que hi ha moltes imatges que trobem per internet que tenen propietari, i que no es poden fer servir sense el permís explícit de l'autor o, simplement, no es podrien fer servir sota cap concepte. Però també és cert que hi ha moltíssimes imatges d'ús lliure i gratuït, que es poden fer servir gratis i que no ens suposaran cap estirada d'orelles. Aquí us deixo un enllaç amb clipart gratuït, molt variat.
N'hi ha d'altres, com ara aquest de Tripod
El mateix passa amb els tipus de lletres. No tots són gratuïts, però també n'he trobat algun enllaç interessant: fonts diverses.
Si trobeu algun enllaç que us agradi i creieu que pot ser útil, feu-me'l arribar, que el penjarem aquí també.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per visitar-nos