21 de gener, 2009

Barack Obama

Ahir, 20 de gener, van investir Barack Obama com a 44è president dels Estats Units d'Amèrica. La cobertura mediàtica de tot l'esdeveniment va ser magnífica -en el sentit de gran, d'intensa- i ho va ser, crec jo, per a tot el món. Més que mai hem visualitzat que els Estats Units són el poder, els qui tenen el pes, agradi o no, d'estirar la resta del món.
Hi havia moltes raons per seguir la cerimònia, però potser de totes, les que més es destacarien són, per una banda, que Obama s'ha convertit en el primer president de raça negra dels Estats Units; de l'altra, el món occidental està en crisi i en ell tothom hi ha dipositat les seves esperances de cara al futur.
En Barack Obama volem visualitzar totes les nostres il·lusions i esperem que ell sigui el motor de la recuperació que tothom desitja. De les seves decisions n'han de sortir les possibles solucions i no entendrem una altra cosa que no sigui l'èxit. Tot allò que pugui fracassar serà un motiu de frustració i de desànim. Assumim, més que mai, que el president dels Estats Units d'Amèrica és, també, el nostre president. Quina responsabilitat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per visitar-nos