22 de novembre, 2008

El Guernica en 3D


La Concepció Arboix m'acaba de fer arribar un correu electrònic preciós, i sempre que m'arriben coses diferents, peculiars, boniques o extraordinàries, com és el cas, us ho faig avinent.
He traduït el cos del correu tal i com li deuen haver reenviat a ella i l'he copiat aquí:

"Tothom coneix el Guernica una tela pintada a l'oli, de 782x351 cm, que Pablo Picasso va presentar l'any 1937 a l'Exposició Internacional de París. La tela, en blanc i negre, representa el bombardeig sofert per la ciutat basca de Gernika el 26 d'abril de 1937 per part de l'aviació alemanya, i que actualment està exposada al Centro Nacional de Arte Reina Sofía, a Madrid. El pintor, que aleshores vivia a París, es va assabentar de la masacre pels diaris, i va pintar les persones, els animals i els edificis destruïts per la força aèria nazi, tal i com els va imaginar.

Ara, una artista alemanya fincada a Nova York, Lena Gieseke, experta en disseny assistit per ordinador i en infografia digital, va decidir proposar una versió en tres dimensions d'aquesta cèlebre obra i penjar-la a internet en un format de vídeo. El resultat és fascinant i ens permet visualitzar els detalls que, d'altra manera, ens passarien desaparcebuts. Aquesta tècnica ens apareix com un instrument poderós per a poder comprendre millor la forma de treballar del pintor i fins i tot la manera com funcionava la seva imaginació. La música és de Manuel de Falla i és el complement perfecte a les imatges."

A la pàgina web, el vídeo es carrega molt a poc perquè té moltes visites. Si opteu per visualitzar-lo allà, tingueu paciència la primera vegada, després ja funciona millor. De tota manera, he optat per descarregar-lo i penjar-lo de nou a Youtube que tot i que la qualitat de visionat sigui molt baixa, a veure si així es pot disfrutar millor.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per visitar-nos