19 de setembre, 2008

El llibre del Fets

Amb aquest nom es coneix una de les quatre grans cròniques de la historiografia catalana, la del rei Jaume I. Com que enguany commemorem els 800 anys del naixement del rei En Jaume, el portal Recerca en acció i la Direcció General de Recerca de la Generalitat de Catalunya han posat en marxa un projecte anomenat "Del llibre dels fets a Jaume I", que pretén donar a conèixer els fets més rellevants del regnat de Jaume I i dels esdeveniments que tingueren lloc durant aquest període.
Qui ho vulgui pot consultar la versió digital del llibre, amb audio o amb text, i té un format deliciós per tal de poder seguir atentament tots els fets que s'hi narren. L'adreça on podreu trobar aquest llibre en el seu format digital és aquesta:

http://www.lafactoria.eu/ElLlibreDelsFeyts/index.php

En el portal suara esmentat hi podeu trobar també els diaris de recerca on, de mica en mica, es van explicant fets que es poden trobar en el llibre en versió digital o els comentaris d'aquests capítols. Hi podem seguir, així, la versió llegendària de l'engendrament del rei, un dels passatges més enginyosos de la literatura de l'època.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per visitar-nos