15 de febrer, 2012

Se'ns ha posat entre cella i cella...


 SE'NS HA POSAT ENTRE CELLA I CELLA!!


Se'ns ha posat entre cella i cella, sí, treballar la llengua catalana des del punt de vista més amè. Perquè la llengua, a part de servir per a moltes coses formals i serioses, també ens serveix per dir les coses d'una manera força divertida. Són les frases en sentit figurat, i n'hi ha un munt!!

Amb el grup de Reforç de 1r de l'ESO, hem fet un petit treball de recerca amb aquesta mena d'expressions, i després hem mirat de fer-les en 3D.

Primer que res, vam llegir l'apartat teòric que tenim al llibre de text, per a fer-nos una idea de què era això del sentit figurat. Com que tothom ja ho havia treballat a Primària, vam fer petits grups i vam començar a fer una cerca de frases.


Després, cada grup en triava cinc de diferents i les apuntàvem en una graella, perquè ningú no les pogués repetir. Aquí sí que calia arribar primer!

Un cop ja se sabia quines frases volien representar, havien de preparar-ne la representació. La imaginació al poder!! (això no s'havia dit mai, em sembla).

Un altre dia, amb el material portat de casa, van començar a treballar-ho. I avui, finalment, s'ha explicat i s'han mostrat els resultats.

Aquí en teniu un recull de les fotos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per visitar-nos